Zoo-1 kjeden

Kundeklubb/CRM | Nettsted | Intranett

Oppgave

Kundeklubb/CRM løsning, intranett og nettsted for kunden.

 

Idealkunde

Folk med kjæledyr i hele Norge

 

Jobben utført

Zoo-1 kjeden er en kunde som er signert inn via Konvrtér. Min oppgave var å sette opp en nettsted og intranett med kundeklubbfunksjon, med registrering, workflows, skjemaer, lister og kundesegmentering i CRM og marketing systemet HubSpot. Jeg har bygget all frontend fra bunnen med egne stylesheets (kjøpetemaer var dyre og ikke tilpasset våre behov).


Prosess

Nettside, kundeklubb og intranett har jeg laget i HubSpot. Herunder er oppsett av kundedatabase, oppsett av nettsted, oppsett av intranett, segmentering av kundedatabase, automatisk innmelding via rekrutteringskjema, workflows med automatisk utsendte og poersonaliserte eposter, responsivt innhold på sider og en full segmentering av lister basert på butikk, person, telfon, epost, dyr, art, og antall. Kort og godt en full kundeklubb.

Nettside

Hjemmesiden er laget for å enkelt finne frem til primert butikker og kundeklubb. Sekundært vil vi lede til informasjon om kjeden, leverandører og produkter. Siden er laget med klare farger, og tar tydelig opp den eksisterende visuelle profil til kjeden.

Forundersøkelser

Vi gjorde undersøkelser der vi tok for oss hvilke utfordringer butikkene har ift. markedsføring, dialog og funksjon med kjeden. I situasjonen var det svært nødvendig for kjeden å endre fokus fra ene og alene basere seg på kundeavis, til å aktivt ta i bruk digitale medier. Svarene ledet oss til å gjøre større bruk av Facebook, SMS og en gjennomtekt bruk av epost kommunikasjon.

 

Undersøkelsen er gjort med de enkelte butikkeierne i kjeden.

innsalg

Noe som ofte både utelates og glemmes i når det gjelder å arbeid med kunden er innsalget. Derfor viser jeg presentasjonen som brukt i allmøtet med kjedens butikkeiere, og var det viktigste verktøet som ble brukt mot disse. Kombinert med en dreven taler fikk presentasjonen mange av tilhørerne til å forstå enkel behandlig av Big Data og hvordan det rent praktisk vil hjelpe dem.

Gå til nettsted

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn